Nitelikli Teknisyen İstihdamı Çözüm Projesi - BASPÖ (Basım Ambalaj Sanayi Proje Öğrencisi) Çalıştayı gerçekleşti

Mesleki ve Teknik eğitim veren liselerin tanıtılması, özendirilmesi, yaygınlaşması ve itibarının artırılması amacı ile, günümüz dünyasının tüm imkanlarını kullanmak sureti ile, bu liseleri mesleki ve teknik eğitimin her geçen gün artan öneminin ve bu okullarda eğitim alacak gençlere sağladığı iş ve kariyer imkanlarının topluma doğru şekilde aktarılmasına yönelik Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığı tarafından tasarlanan ve projelendirilen “Nitelikli Teknisyen İstihdamı Çözüm Projesi”  BASPÖ (Basım Ambalaj Sanayi Proje Öğrencisi) çalıştayı 15 Mayıs 2024 tarihinde, ana paydaşları olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Çalıştay ISO 27. Meslek komitesi, Matbaa Eğitimi Mezunları Derneği (MEMDER), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Anadolu Yakası Matbaa Ambalaj ve Tedarikçileri Derneği (MATDER), Ekonomi Gazeteceleri Derneği (EGD), 212 PR ve birçok firmanın ve sivil toplum kurumu tarafından da desteklenmiştir.

Çalıştay iki oturumda gerçekleştirilmiştir. Birinci oturumda Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KILIÇ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin AYDIN, BASEV Yönetim Kurulu Başkanı Murat DEMİR, Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem AYDEMİR, ISO 27. Meslek komitesi başkanı Emre DURAN ve MEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Doğan TUTAK BASPÖ (Basım Ambalaj Sektörü Proje Öğrencisi) Milli Eğitim ve BASEV Süreçlerini detaylı bir şekilde anlatarak katılımcıları bilgilendirilmiştir.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, serbest kürsü bölümünde, Kürsüye gelen Recep ERÇİN, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı, Murat OLCAY, ESD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Erol GÜL, KASAD Genel Sekreteri, Zekeriya ACAR, İSO 27. Meslek Komitesi Üyesi, Niyazi BİLİR- İSO 27. Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Mehmet Akif KAZMAZ İSO 27. Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Konuşmalarını yaparak paydaş ve destekleyici kurumlar adına konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir. Çalıştayın bu oturumunda Söz almak isteyen öğretmen, öğrenci ve velilere de konuşma yapmaları için söz verilmiştir.

Çalıştayın son oturumunda ise soru-cevap kısmına geçilerek tüm soruların sorulduğu ve cevaplandığı oturum, sonuç bildirgesinin okunması ile sonlandırılmıştır.

Nitelikli Teknisyen İstihdamı Çözüm Projesi” BASPÖ (Basım Ambalaj Sanayi Proje Öğrencisi) çalıştayı basında da kendisine yer bulmuştur. Apara kanalında Canlı yayına katılan Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç Projeyi detaylı bir şekilde anlatmıştır.

baspo1.jpg (238 KB) baspo2.jpg (166 KB)

baspo3.jpg (171 KB) baspo4.jpg (188 KB)

baspo5.jpg (47 KB) baspo6.jpg (256 KB)

baspo7.jpg (202 KB) baspo8.jpg (45 KB)