Yeni Kuyumculuk Müfredatı için İstanbul Kuyumcular Odası'nda Toplantı Gerçekleşti

Fakültemiz Birim Danışma Kurulu meslek liselerinden başlayarak silsile halinde lisans ve lisans eğitimin bütünleştirilmesi için başlatılan kuyumculuk müfredatı güncelleme çalışmaları kapsamında İstanbul Kuyumcular Odası'nda önemli bir toplantıya katıldı. Toplantıya İKO Başkanı Mustafa Atayık, Mücevher İhracatçıları Başkanı Burak Yakın, Başkan Yardımcısı Ayhan Güner, İTO Kuyumculuk Komitesi Eski Başkanı ve İMKUSAD Başkanı Erhan Hoşhanlı, Altınbaş Üniversitesi Kuyumculuk Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sektör Danışmanı Oğuz Özdemir, İKO Genel Sekreteri İsmail Kalafat, Başkan Danışmanı Ali Ramazan Şanto, İKO Özel Kalem Müdürü Muhammed Yakup Dudkun ve Fakültemiz adına ise Dekanımız Prof. Dr. Sibel Kılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Şimşeker, Doç. Dr. Zafer Özomay, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Naci Top katılmıştır.

Verimli geçen toplantıda kuyumculuk eğitiminde sektörün beklentileri ışığında yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiler verildi. Toplantı sonunda, sürecin hızlandırılması amacıyla önümüzdeki haftalarda sektör kurumlarının temsilcileri ve tüm paydaşlarının yer alacağı bir Müfredat Çalıştayı’nın yapılmasına karar verildi.

iko1.png (462 KB)

iko2.png (470 KB)